Verstappen i pole igjen – ubeseiret i kvalifiseringer i år

Max Verstappen vant både sprintløpet og kvalifiseringen til hovedløpet i Miamis Grand Prix lørdag. Foto: Lynne Sladky, AP / NTB
Max Verstappen vant både sprintløpet og kvalifiseringen til hovedløpet i Miamis Grand Prix lørdag. Foto: Lynne Sladky, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Max Verstappen var best også i kvalifiseringen til hovedløpet i Miamis Grand Prix og har «pole position» for sjette gang av seks mulige i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nederlandske verdensmesteren har ikke lagt skjul på at Miami ikke er hans favorittbane, men han har dominert Formel 1-helgen i Florida så langt. Han vant sprintkvalifiseringen, sprintløpet og kvalifiseringen til hovedløpet.

– Vi har forbedret bilen, men det er vanskelig å få til jevne prestasjoner her, og jeg er aldri helt komfortabel i bilen fordi det er så glatt, sa han etter kvalifiseringsseieren.

– Men vi er i pole, og det er det viktigste.

Verstappen har startet først i alle årets løp til nå, og han har vunnet fire av fem. Han måtte bryte i Australia, men han har en klar ledelse i sammendraget. Etter lørdagens sprintseier er han 27 poeng foran Red Bull-makker Sergio Pérez.

Det var de to Ferrari-bilene som kom nærmest ham i kvalifiseringen. Charles Leclerc var 0,141 sekund bak, Carlos Sainz 0,214 bak. Sistnevnte slo Pérez med 5/1000 sekund.

I tredje rekke starter McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri, mens Mercedes-duoen George Russell og Lewis Hamilton er i fjerde rekke. Det er en liten opptur etter at de feilet i sprintkvalifiseringen og sprintløpet.