Donald Trump kaller Robert F. Kennedy Jr. «den dummeste i Kennedy-klanen»

Donald Trump er sikker på at han vil slå Robert F. Kennedy Jr. i valgkampen.
Donald Trump er sikker på at han vil slå Robert F. Kennedy Jr. i valgkampen. Foto: Paul Sancya / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-leiren skal være bekymret for at Robert F. Kennedy Jr. vies mye tid på konservative kanaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Robert F. Kennedy Jr. (70), sønn av tidligere justisminister Robert «Bobby» F. Kennedy og nevø til tidligere president John F. Kennedy, stiller som uavhengig kandidat til årets presidentvalg i USA.

På målingene hittil ligger han til å få omtrent mellom åtte og ti prosent av stemmene. President Joe Biden, som er demokratenes kandidat, og tidligere president Donald Trump, som er republikanernes kandidat, har begge fått rundt 40 prosent på målingene hittil.

Det er altså liten sjanse for at RFK Jr. vinner presidentvalget, men siden det er så jevnt mellom de to andre, er det avgjørende hvem Kennedy stjeler velgere fra.

Han prøvde først å stille som kandidat for demokratene, og har av Trump blitt kalt en «radikal venstre-tulling», dette særlig på grunn av sitt syn på klimaendringer. Samtidig er han vaksinemotstander og nå har han begynt å dukke opp mer og mer på konservative TV-kanaler og podkaster. Det bekymrer Trump-leiren, skriver Newsweek.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om valget i USA her!

Se video: Hva skjer hvis Donald Trump vinner valget i USA?

«Den dummeste i Kennedy-klanen»

Det kan ses ut til å ha påvirket Trump også. I et innlegg på sitt sosiale medium Truth Social kaller han RFK Jr. «den dummeste i Kennedy-klanen».

«Det er så dårlig at FoxNews setter RFK Jr., ansett som det dummeste medlemmet av Kennedy-klanen, på deres ganske så konservative plattform så mye. Konkurransedyktige nettverk vil ikke ha noe med ham å gjøre. Han er en radikal venstregalning hvis sine gale meninger om klimaendringer gjør slik at Demokratens grønne nye svindel ser konservativ ut», skriver han og fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Han gjør det også dårlig på meningsmålinger, åtte prosent i beste fall, men sier at han gjør det bra mot Crooked Joe (Joe Biden, journ. anm.) og meg, én mot én. FEIL, han blir slått ned i støvlene!»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han avslutter innlegget med å advare republikanerne mot å kaste bort sin dyrebare stemme på Kennedy Jr., men sier han sannsynligvis vil skade Joe Biden mer enn seg selv.

Robert F. Kennedy Jr. stiller som uavhengig presidentkandidat til årets valg. Foto: Kena Betancur / AFP / NTB
Robert F. Kennedy Jr. stiller som uavhengig presidentkandidat til årets valg. Foto: Kena Betancur / AFP / NTB

Biden som felles fiende

Og akkurat det er ikke noe nytt.

I forrige måned skapte nemlig en valgkamp-medarbeider for RFK oppstuss etter at hun ble filmet i en lekket video der hun forteller velgere på et arrangement i New York at Robert F. Kennedy jr sitt mål er å «kvitte seg med Biden» for å få innsatt Donald Trump.

Etter at hun i videoen forsikrer seg om at det ikke er noen «Biden-velgere» til stede sier medarbeideren at velgere som får RFK inn på stemmeseddelen vil være til hjelp med å få Joe Biden ut av Det hvite hus.

Selv har RFK Jr. skrevet på X at Trump-leiren hadde kontaktet ham for å høre om han ville være Trumps visepresidentkandidat.

«President Trump kaller meg en ultra-venstreradikal. Jeg er så liberal at leiren hans ba meg om å bli hans visepresidentkandidat. Jeg takket respektfullt nei til tilbudet», skrev Kennedy Jr. og fortsatte:

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jeg er imot president Trump, og president Biden kan ikke vinne. Ut fra den nye nettsiden hans ser det ut som president Trump vet hvem som faktisk kan slå ham».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-leiren har ikke bekreftet påstandene. Trump har heller ikke lansert sin visepresidentkandidat ennå.

«Venstreradikal», vaksinemotstander og miljøaktivist

Tidligere hadde Trump delt en video på sitt sosiale medium Truth Social, hvor han uttalte at RFK Jr. (Robert F. Kennedy Jr., jour. anm.) var den «mest venstreradikale kandidaten».

– Hvis «radikal» betyr å beskytte våre konstitusjonelle rettigheter, spesielt ytringsfriheten, få en slutt på krigsmaskinen, la små bedrifter vokse, gjenoppbygge middelklassen, og å redusere statsgjelden, så er vi stolt «radikale» som Trump beskriver, svarte Kennedy Jr.s pressesekretær Stefanie Spear til Newsweek som svar på uttalelsene den gangen.

Kennedy har vært en uttalt miljøaktivist, og har hatt rent vann som en av sine kjernesaker. Men under pandemien gikk aktivismen hans over til å bli noe konspiratorisk, og dette har gjort Kennedy Jr. noe omstridt.

Han har blant annet grunnlagt antivaksinegruppen Children´s Health Defense som arbeider med et søksmål mot en rekke nyhetsorganisasjoner, blant dem AP, for å ha drevet med desinformasjon om covid-19 og vaksinen, ifølge NTB.