Jennifer Aniston planlegger nyinnspilling av «9 to 5»

Jennifer Aniston har «9 to 5»-planer. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB
Jennifer Aniston har «9 to 5»-planer. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jennifer Anistons produksjonsselskap ligger an til å gjøre en nyinnspilling av filmen «9 to 5» 1980 – med et nyskrevet manus om sexisme på arbeidsplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder The Guardian om planene til Anistons Echo Films, som på manussiden har hyret Diablo Cody, som skrev manuset til Oscar-vinneren «Juno» og også står bak «Young Adult» og «Ricki and the Flash».

Foreløpig er det ikke avslørt noen detaljer om hva som er i vente når 1980-filmen skal løftes inn i dagens virkelighet.

Men i originalen handlet det altså om tre kvinnelige kolleger – spilt av Dolly Parton, Jane Fonda og Lily Tomlin – som sammensverget seg for å ta hevn over en sjef beskrevet som «sexistisk, egoistisk, løgnaktig, hyklersk og skinnhellig».

Fonda hadde ideen, og sørget for å bringe om bord både Tomlin og Parton – som laget låten ved samme navn som spilles på radioene fremdeles.

«9 to 5» spilte inn over 100 millioner dollar, og det dukket opp avleggere i form av TV-serier, en musikal og 2011-filmen «Horrible Bosses» og der Jennifer Aniston spilte slem sjef når rollene ble byttet om.

Det har versert tanker om en oppfølger med originalskuespillerne, men ideen ble omsider droppet i 2019. Tre år senere dukket Dolly Parton opp i siste episode av TV-serien «Grace and Frankie», der Jane Fonda og Lily Tomlin spilte hovedrollene.