Norwegian Cruise Line dobler Afrika-cruise

Norwegian Dawn passerer Le Morne-fjellet ved Port Louis på Mauritius. Her har skipet en av sine to afrikanske hjemmehavner denne sesongen.
Norwegian Dawn passerer Le Morne-fjellet ved Port Louis på Mauritius. Her har skipet en av sine to afrikanske hjemmehavner denne sesongen. Foto: Norwegian Cruise Line
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian Cruise Line dobler tilbudet i det sørlige Afrika i sesongen 2024. Skipet Norwegian Dawn får hjemmehavn både i Cape Town og på Mauritius.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Afrika har vært underdekket av cruiserederiene , som i stor grad har holdt seg til Karibia, Middelhavet og Nord-Europa. Viking lanserte nylig unike Kina-cruise, og nå har Norwegian Cruise Line, NCL, offentliggjort sin andre og hittil lengste Afrika-sesong.

Dette er første gang Norwegian Dawn seiler i en ny del av verden, og skipet får hjemmehavn i både Port Louis i Mauritius og Cape Town i Sør-Afrika.

Programmet består av cruise på 12 og 21 dager, og byr på eksotiske nyheter som Luanda i Angola, Abidjan i Elfenbenskysten, Banjul i Gambia og Dakar i Senegal. Cruisene kombinerer storslåtte safariopplevelser, nydelige vulkanlandskap, frodig regnskog, fargerike korallrev og urørte strender.

Artikkelen fortsetter under bildet

Norwegian Dawn har sin andre hjemmehavn i Cape Town i Sør-Afrika under afrikasatsingen til Norwegian Cruise Line (NCL). Foto: Norwegian Cruise Line
Norwegian Dawn har sin andre hjemmehavn i Cape Town i Sør-Afrika under afrikasatsingen til Norwegian Cruise Line (NCL). Foto: Norwegian Cruise Line

Cruiseopplevelser til nye høyder

– Etter en vellykket cruisesesong fra Cape Town i 2022/2023 er vi glade for igjen å seile i de afrikanske farvann. I 2024 tar vi cruiseprogrammet vårt til helt nye høyder. Denne sesongen tilbyr vi ikke én, men to hjemmehavner, et bredt utvalg rundreiser, samt helt nye destinasjoner for NCL på tvers av kontinentet. Vi imøtekommer ikke bare våre internasjonale og lokale gjesters behov, det posisjonerer også NCL som det eneste moderne cruiseselskapet som tilbyr et så variert utvalg destinasjoner, havner og hjemmehavner i regionen, sier NCLs visepresident og områdeansvarlig Kevin Bubolz i NCL i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian Cruise Line

  • Det internasjonale cruiseselskapet, Norwegian Cruise Line (NCL) ble grunnlagt i 1966 av den norske pioneren og skipsrederen Knut Kloster.
  • Den visjonære og innovative nordmannen sendte de første gjestene på cruise i Karibien 19. desember 1966, og satte standarden for en hel cruiseverden.
  • NCL ble først lansert som Norwegian Caribbean Line, før de i 1987 skiftet de navn til Norwegian Cruise Line for å kunne vise til det utvidede tilbudet med spennende reiser over hele verden.
  • NCL har gjennom 57 år sprengt grensene innen cruiseskip-industrien. Mest bemerkelsesverdig er friheten og fleksibiliteten som NCL tilbyr sine gjester med muligheten til å planlegge drømmereisen uten restriktive, raske eller tildelte spise- og underholdningstider, og uten en formell kleskode.
  • I dag består Norwegian Cruise Line av 19 topp moderne skip, som seiler til mer enn 400 av verdens mest ettertraktede destinasjoner, inkludert Great Stirrup Cay, som er selskapets private øy på Bahamas og selskapets feriested, Harvest Caye, i Belize.

Norwegian Dawn har plass til 2 340 reisende ombord, og byr på i alt 14 spisesteder, ni barer og lounges, samt et bredt og spennende aktivitetstilbud.

Prisen på NCL sine Afrika-cruise starter på 23 000 kroner som inkluderer innkvartering, mat og drikke i hovedrestaurantene, snack- og buffetrestauranter, underholdning og en lang rekke aktiviteter ombord.

For en mer skreddersydd cruiseopplevelse inkluderer en ”Free at Sea”-pakke blant annet Premium drikkepakke, spesialitetsrestauranter, gratis WiFi, med mer.