Ramzan Kadyrovs sønn blir kontrollør på Putin-universitet

Adam Kadyrov skal jobbe for Vladimir Putin.
Adam Kadyrov skal jobbe for Vladimir Putin.  Foto: Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jeg tror han vil gjøre en utmerket jobb», mener Ramzan Kadyrov. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adam Kadyrov (16), sønnen til Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov, skal ha blitt utnevnt til å kontrollere Vladimir Putins universitet for spesialstyrker.

Det melder den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta, ifølge Dagbladet. Avisen skal ha sitert en uttalelse som Kadyrov har publisert på sin Telegram-kanal.

«Jeg tror han vil gjøre en utmerket jobb», skrev Kadyrov.

Se video: Her blir Putin hånet på det groveste

Fikk sin tredje medalje

Universitetet er privat, og er lokalisert i den tsjetsjenske byen Gudermes. På universitetet får spesialstyrker profesjonell opplæring, skriver Reuters.

I oktober fjor fikk Adam Kadyrov sin tredje medalje av russiske myndigheter.

Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov (til høyre) er en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB
Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov (til høyre) er en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB

– Jeg har besluttet å gi Adam Kadyrov republikkens høyeste utmerkelse, sa Rashid Temrezov, leder for den sørrussiske republikken Karatsjajevo-Tsjerkessia.

Temrezov nevnte i uttalelsen ikke Adam Kadyrovs bruk av vold. I uttalelsen viser Temrezov til 15-åringens «personlige bidrag til utviklingen av etnisk og regionalt samhold og styrking av tradisjonelle islamske verdier».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slo fange

15-åringen har fra før fått medalje fra lederen for Tatarstan-regionen og en medalje for heltemodig innsats for Tsjetsjenia fra sin far.

Det var i september i fjor at Adam Kadyrov slo en fange i et fengsel. Den innsatte var en 19 år gammel russer som i mai ble anklaget for å ha brent Koranen foran en moské i Volgograd. 19-åringen ble senere overført til den russiske republikken Tsjetsjenia, der flertallet av befolkningen er muslimer.

Voldsutøvelsen ble filmet og Ramzan Kadyrov sa den gang at han var stolt av sønnen sin. Politiet henla saken og vist til at 15-åringen ikke er myndig. I henhold til russisk straffelov er foreldre ansvarlig for barnas handlinger.