Frankrike øremerker 30 millioner euro til UNRWA

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes utenriksdepartement setter av 30 millioner euro til FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), men sier ikke når pengene skal utbetales.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil gi vårt bidrag å sikre at forholdene ligger til rette for at UNRWA kan fullføre sitt oppdrag i en atmosfære fri for oppfordringer til hat og vold. Vi har alltid ment at UNRWA har spilt en avgjørende rolle i Gaza og i regionen og at det er avgjørende at de får fortsette sitt arbeid, sier departementets talsperson Christophe Lemoine.

Beløpet som nå øremerkes tilsvarer 350 millioner kroner. I fjor bidro Frankrike med 60 millioner euro til organisasjonen. Pengene til UNRWA betales vanligvis ut kvartalsvis.

FN-organet har vært i en krise etter at Israel anklaget et titall av UNRWAs 13.000 ansatte i Gaza for å være innblandet i Hamas-angrepet å Israel 7. oktober i fjor. Mange land, inkludert USA, har satt sine bidrag på vent.

Menneskerettsgrupper har fordømt beslutningen om å stanse overføringene til UNRWA og peker på en humanitær katastrofe som blir verre for hver dag og en overhengende fare for hungersnød i det beleirede palestinske territoriet.