Narve Gilje Nordås ut mot NRK-kommentator: – Det er vel en grunn til at det er krig i verden

Narve Gilje Nordås (t.v.) vant 1500-meteren i Spania.
Narve Gilje Nordås (t.v.) vant 1500-meteren i Spania. Foto: Sergio Mateo / Sportmedia.es / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter seieren på 1500 meter i Spania reagerte jærbuen på kommentarene fra NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vel en grunn til at det er krig i verden, tenker jeg. Litt grunnet sånne folk som det. Det var ikke noe provokasjon fra min side, sa Gilje Nordås, med henvisning til NRK-kommentatoren til en samlet presse i Huelva i Spania etter at han vant 1500 meter i et felt med Filip Ingebrigtsen. Nordås skulle opprinnelig ikke stille på distansen men ombestemte seg i siste liten.

Denne avgjørelsen ble omtalt som «En provokasjon av det ganske åpenbare og ikke minst unødvendige slaget», av NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

– Han (Saltvedt) står fritt til å mene akkurat det han vil. Han kunne gjerne spurt meg først om det faktisk var tilfelle før han gikk ut. Man kunne gjerne holdt hodet litt kaldt og drøye det før man kommer med sånne påstander. Det er jo en liten provokasjon rettet mot meg, sier Nordås til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Står inne for mine spekulasjoner

– Hans tanker er kjempeinteressante, men akkurat her står jeg innenfor mine spekulasjoner. Mener han det er feil skal jeg når som helst høre på ham, sier Saltvedt til TV 2 og utdyper:

– Det er ikke gitt at jeg kunne snakke med ham om det i forkant, det tror jeg han vet utmerket godt, men jeg tar når som helst en diskusjon om hva han mener om meg, fortsetter han.

Nordås har vært i Spania sammen med løpskameraten Per Svela den siste tiden, og planen var at han skulle opprinnelig skulle løpe 5000 meter sammen med Svela.

De planene ble i siste sekund endret. Tidligere tirsdag formiddag ble det skjent at han sto oppført på både 1500 meter og 5000 meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På 5000-meteren fungerte Nordås nærmest som en hare for treningskompis Svela, som løp inn til 4.-plass med tiden 13.19,84, noe som også er under EM-kravet på 13.20,00. Nordås ga seg etter 4000 meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video fra arkivet: Gamle Gjert-klipp sprer seg på sosiale medier

– Uskyldig til han er dømt

Det har stormet rundt de norske mellomdistanseløperne etter at det mandag ble kjent at Sevla og Nordås' friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen, far til Filip Ingebrigtsen og de andre løpebrødrene, er tiltalt for mishandling i nære relasjoner mot ett familiemedlem.

Etter 5000-meteren ble Svela spurt av VG om forholdet til trener Gjert Ingebrigtsen.

– Det (saken) ønsker jeg ikke kommentere. I dag skal det handle det om skjer på banen. Jeg forholder meg som jeg gjør til vanlig i Norge – at han er uskyldig til han er dømt.

Nordås svarte også kort om situasjonen rundt treneren.

– Man klarer å holde fokus på springingen, man prøver bare å stenge det ute. Det er trist sak for alle parter. Men tiltale er tiltale, dom er dom, sa han til de norske mediene i Spania.

Filip Ingebrigtsen ble nummer 12. på 1500-meteren.