Formel 1: Red Bull herjet i Kina-kvalifisering – kjempefiasko for Lewis Hamilton

Lewis Hamilton fikk trøbbel. Foto: Andy Wong / AP / NTB
Lewis Hamilton fikk trøbbel. Foto: Andy Wong / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Max Verstappen var i egen klasse og sikret pole position foran Kinas Grand Prix i Formel 1 søndag. Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hamilton endt tredje sist i lørdagens kvalifisering i Shanghai. Det er uhyre uvant kost for Mercedes-føreren. Han står dermed i 18. startspor i hovedløpet.

Hamilton fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder lørdag og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han altså bare to førere bak seg.

Mercedes-stjernen, som går til Ferrari foran neste sesong, forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

– Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

– Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

Beklaget

Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første kvalifiseringen var også nær ved å få et annet høyprofilert offer. Red Bull-fører Sergio Perez var den siste føreren som tok seg videre til omgang nummer to.

Etter å ha sluppet med skrekken fikk Perez fart på bilen og endte kvalifiseringen på andreplass. Han var samtidig langt bak lagkamerat og VM-leder Max Verstappen.

Verstappen kjørt inn til Red Bulls 100. pole position i VM-sammenheng. Selv har han hatt beste startspor 37 ganger.

– Bilen gikk enda bedre i kvalifiseringen enn under sprintløpet. Jeg er kjempefornøyd, og dette var veldig moro, sa Verstappen.

Slapp med skrekken

Veteranen Fernando Alonso har tredje startspor i søndagens hovedløp i Shanghai. Bak han står McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri.

Deretter følger Ferrari-bilene til Charles Leclerc og Carlos Sainz. Sainz snurret i andre kvalifiseringsomgang lørdag, men kom seg inn i depotet og fikk utbedret skadene på bilen. Dermed slapp spanjolen med skrekken.

Noen timer i forkant av kvalifiseringen ble det kjørt sprintløp i Shanghai. Der ble Hamilton nummer to bak Verstappen. Perez ble tredjemann.