Kristoffersen åpner for å trene med Braathen: – Har ikke noe problem med det

Henrik Kristoffersen (t.v.) sammen med Lucas Braathen etter fjorårets slalåmklassiker i Kitzbühel. Foto: Lise Åserud / NTB
Henrik Kristoffersen (t.v.) sammen med Lucas Braathen etter fjorårets slalåmklassiker i Kitzbühel. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen stenger ikke døren for et samarbeid med tidligere landslagskollega Lucas Braathen. Begge er en del av Red Bulls alpinsatsing.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har ikke noe problem med det hvis Lucas vil trene med oss. Det tror jeg ingen andre har heller, sier Kristoffersen til NTB.

Nylig ble det kjent at Braathen gjør comeback og skal konkurrere for Brasil. I fjor høst forlot han det norske landslaget og meldte seg ferdig som toppalpinist.

Red Bull blir helt sentral i Braathens retur. Energidrikkprodusenten gir ham viktige ressurser i årene som kommer.

– Det er ingen tvil om at det er ekstremt fordelaktig å ha Red Bull som sponsor, påpeker Kristoffersen.

Mye hjelp

Romerikingen har selv vært knyttet til det østerrikske konsernet i lang tid og vet godt hva det vil si å ha støtte derfra. Han lister opp barmarkstrening, fysioterapeuter, helse og reiser som områder Red Bull bidrar på.

– Det er så mye de kan stå for, så det hjelper på veldig.

Braathen har uttalt at han kommer til å bruke våren til å kjøre alene fordi han ikke har en «etablert infrastruktur», men jakten på sparringpartnere vil ta seg opp når tiden er inne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Åpenbart vil det være bra for meg å kunne trene med noen av mine konkurrenter. Det tror jeg vil være verdifullt for begge parter, sa 23-åringen fra Hokksund på en pressekonferanse nylig.

Starter på nytt

Det er en stor operasjon han har gått løs på. I teamet får faren Bjørn Braathen en lederrolle, og grepet ligner på valget Kristoffersen tok sammen med sin far for fem år siden.

Kristoffersen landet da en avtale med Norges Skiforbund som gjorde det mulig for ham som landslagsutøver å ha et eget helse- og treningsopplegg utenom konkurranser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ganske mye jobb å sette sammen et slikt opplegg. For Lucas blir det som å starte på nytt, men jeg tror ikke han kommer til å få noen spesielle problemer, sier Kristoffersen og fortsetter:

– Spørsmålet er bare hva slags erfaring det blir i apparatet rundt ham. Hvem får han med seg som trenere, og hvor mange kontakter har de?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffersen rundet av en lang verdenscupvinter med storslalåm og slalåm i østerrikske Saalbach i helgen. Han gikk en seiersløs sesong for første gang siden gjennombruddet i 2013/14.

Allerede nå ser Kristoffersen fram til å starte forberedelsene til det som skal skje neste vinter.

– Jeg skal ærlig innrømme at det skal bli godt å bli ferdig og få en «reset».