Verdensmester vil «dope seg til ørene» for å vinne én millioner dollar i Enhanced Games

Svømmeren James Magnussen mener han har holdt seg i rimelig god form siden han la opp i 2019.
Svømmeren James Magnussen mener han har holdt seg i rimelig god form siden han la opp i 2019.  Foto: David Mariuz / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En pensjonert australsk svømmer mener han kan slå verdensrekord i doping-mesterskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangørene av «Enhanced Games» sier de vil betale den australske svømmeren James Magnussen én million dollar for å slå verdensrekorden i 50 meter fri.

Rekorden vil imidlertid ikke bli nedskrevet som offisiell fordi det ikke vil være dopingtester under arrangementet, ifølge The Guardian.

– Hvis de stiller opp med én million dollar for verdensrekorden i 50 fri, vil jeg bli med som deres første utøver. Jeg vil dope meg opp til ørene, og jeg vil bryte den innen seks måneder, sier Magnussen i en podcast.

Se video: Se hva kenguruen gjør med hunden

Verdensmester

Magnussen vant sølv og bronsemedaljer i OL i 2012 og 2016 og er dobbel verdensmester på 100 meter fri, i 2011 og 2013.

Han la opp som konkurransesvømmer i 2019.

Australske Aron D’Souza står bak den kontroversielle idéen om «Enhanced Games». Han mener at man ikke bør avgrense vitskapen, men omfavne den.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Magnussen har potensial til å vise oss hva den menneskelige kroppen, forbedret gjennom vitenskap, virkelig er i stand til. Vi vil skrive en sjekk på én million dollar til James Magnussen for å bryte verdensrekorden på 50 meter fri ved Enhanced Games, sa D’Souza i en uttalelse forrige uke.

Han kunngjorde samtidig at milliardærene Peter Thiel og Christian Angermayer, sammen med multimillionæren Balaji Srinivasan, vil være med å finansiere Enhanced Games.

Kraftig kritisert

Arrangøren har tidligere hyllet utøvere som Ben Johnson, som ble fratatt sin gullmedalje og verdensrekord for 100-meter sprint fra OL i 1988 etter at det ble kjent at han brukte steroider.

Forslaget til mesterskapet har blitt kraftig kritisert av den olympiske komiteen og medisinske eksperter.

Nå lover D’Souza at også utøveren som slår Usain Bolts rekord – og er åpen om dopingbruk før forsøket – vil få én million dollar.

Mesterskapet skal etter planen avholdes neste år.

D'Souza hevdet at mer enn 900 utøvere over hele verden har uttrykt interesse for å konkurrere i det første Enhanced Games og at han er i forhandlinger med globale TV-nettverk og strømmetjenester om rettigheten til å vise de første Enhanced Games.