Bernie Sanders (82) stiller til gjenvalg til Kongressen

Senator Bernie Sanders (82) stiller til gjenvalg for en ny periode i det amerikanske Senatet. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB
Senator Bernie Sanders (82) stiller til gjenvalg for en ny periode i det amerikanske Senatet. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senator Bernie Sanders bekrefter at han stiller til gjenvalg til for en fjerde periode i det amerikanske Senatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sanders, som fyller 83 år i september, sitter i Senatet som uavhengig representant, men støtter Demokratene i avstemninger. Mandag kunngjorde han at han stiller til gjenvalg i høstens kongressvalg.

– Vil USA fortsette å fungere som et demokrati eller vil vi bevege oss mot et autoritært styre, spør han i en video lagt ut i sosiale medier mandag.

Sanders er kjent som en venstreliberal og har kritisert Gazakrigen. Men han har også sagt at Israel har rett til å forsvare seg selv etter Hamas-angrepet 7. oktober.

– Men Israel har ikke rett til å gå til krig mot det palestinske folket, som er eksakt det landet gjør, sa han nylig.

Sanders har lang fartstid som politiker. Han satt som medlem i Representantenes hus fra 1991 til 2007, og har siden da vært senator fra delstaten Vermont. Han er i dag Senatets nest eldste senator. Kun republikaneren Chuck Grassley fra Iowa er eldre med sine 90 år.