Høyre og SV vil forby kryptoutvinning

Det sitter langt inne for Høyre å ville forby næringer, men i dette tilfellet er det riktig, ifølge Nikolai Astrup. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Det sitter langt inne for Høyre å ville forby næringer, men i dette tilfellet er det riktig, ifølge Nikolai Astrup. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utvinning av kryptovaluta er en næring som bør bli forbudt i Norge, ifølge SV og Høyre. De mener regjeringens forslag om saken er tannløst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi bør få et solid flertall. Om ikke enstemmig, sier Lars Haltbrekken (SV) til E24.

Troen på det solide flertallet er forankret i at regjeringen selv har varslet at nye regler er på vei. I april sa energiminister Terje Aasland (Ap) at næringen ikke er velkommen i Norge.

SV og Høyre mener imidlertid at Aasland ikke har grunnlag for utsagnet, fordi de ikke har foreslått et faktisk forbud, men en bruksbegrensning av hensyn til nasjonal sikkerhet.

Nikolai Astrup sier det sitter langt inne for Høyre å gå inn for å forby en næring.

– Vi trenger kraften til andre og bedre formål. Mangelen på kraft er i ferd med å kortslutte hele klimaomstillingen, det er knapt gitt konsesjoner til ny kraftproduksjon siden regjeringen tiltrådte, sier han.