Etterforskning av Torpo-drapene i sluttfasen: Vil kunne gi de etterlatte svar

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen sier etterforskning etter trippeldrapet på Torpo nærmer seg ferdig. De har nå en formening for hva som skjedde i forkant av drapene og mener de vil kunne gi de etterlatte svar. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen sier etterforskning etter trippeldrapet på Torpo nærmer seg ferdig. De har nå en formening for hva som skjedde i forkant av drapene og mener de vil kunne gi de etterlatte svar. Foto: Frederik Ringnes / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskningen av Torpo-drapssaken nærmer seg ferdig, og politiet venter på svar av toksikologiske undersøkelser. Politiet mener de vil kunne gi de etterlatte svar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå er det bare undersøkelser og rapporter som skal sluttføres, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt til Hallingdølen.

Hun sier politiet venter på de toksikologiske undersøkelsene, som kan fortelle om ofrene hadde noe i blodet da de ble drept.

– Det kan være svar i disse prøvene som betyr at vi må gjøre nye undersøkelser. Det er årsaken til at boligen på Torpo ennå ikke er frigitt, sier Mathiassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

De tre drepte var Ingunn Slaatten (53), Signe Slaatten (18) og Sander Slaatten (22). Foto: Privat
De tre drepte var Ingunn Slaatten (53), Signe Slaatten (18) og Sander Slaatten (22). Foto: Privat

Hun sier politiet begynner å få en formening om hva som skjedde forut for drapene.

– Vi vil kunne gi de etterlatte et svar på hvordan dette kunne skje, sier hun.

De venter også på den endelige obduksjonsrapporten, men tror ikke at den vil gi noen flere svar.

Politiet mener de har kontroll på drapsvåpenet, og Kripos undersøker nå om dette virkelig var våpenet som ble brukt. I tillegg forsøker Kripos å fastslå om det ble brukt lyddemper, noe politiet tidligere har sagt at de ikke tror.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var om kvelden lørdag 23. mars at fire mennesker ble funnet døde i en enebolig på Torpo i Ål i Hallingdal. De fire var en hel familie: Ingunn Slaatten (53), Sander Slaatten (22) og Signe Slaatten (18) ble skutt og drept. I huset fant politiet også familiefaren Arne Slaatten (59), som politiet tror drepte familien sin før han deretter tok sitt eget liv.