25 svenske biler bortvist fra Norge – politiet tror de var på vei til «streetmeet»

Politiet stoppet bilene ved grensen ved Svinesund. Bilder av grensen mellom Norge og Sverige på den gamle Svinesundsbrua.
Politiet stoppet bilene ved grensen ved Svinesund. Bilder av grensen mellom Norge og Sverige på den gamle Svinesundsbrua. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet stanset fredag kveld 25 svenske biler som skal ha vært på vei til et såkalt «streetmeet» i Norge. Svenskene måtte snu og kjøre tilbake til Sverige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver Øst politidistrikt i politiloggen på politiet.no.

«Streetmeet» er arrangementer der mange bilførere samles for å kjøre fort på offentlige veier.

I en melding til pressen skriver operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt at de 25 ble bortvist fra Norge med hjemmel i politilovens paragraf 7 fordi politiet frykter forstyrrelse av ro og orden samt allmennhetens sikkerhet.

Walle forteller til NTB at politiet hadde fått informasjon om at det var planlagt «streetmeet».

– Det var opplysninger om at de skulle sperre veistrekninger og kjøre race. På bakgrunn av det har vi kraftsamlet, stanset disse og snudd de på grensen i samarbeid med svensk politi, sier Walle.

Han forteller at det bare var raske biler av typen Audi R8, Lamborghini, BMW og så videre blant de 25.

– De har ikke noe aktverdig formål for å reise til Norge. Disse som måtte snu var helt åpenbart på vei for å delta i dette som var planlagt, sier operasjonslederen.

– De fleste av bilførerne var menn i 20-årene.