Drapet i Nord-Odal: Flere pågrepet etter funn av mulig drapsvåpen

Flere personer har den siste tiden blitt pågrepet i forbindelse med funn av et våpen som politiet mener kan knyttes til drapet på Bård Andre Spildrejorde i Nord-Odal. Foto: Javad Parsa / NTB
Flere personer har den siste tiden blitt pågrepet i forbindelse med funn av et våpen som politiet mener kan knyttes til drapet på Bård Andre Spildrejorde i Nord-Odal. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere personer har blitt pågrepet i forbindelse med funn av et våpen som politiet mener kan knyttes til drapet på Bård Andre Spildrejorde i Nord-Odal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pågripelsene har skjedd over flere dager de siste to-tre ukene, og de som er pågrepet er siktet for ulovlig befatning med skytevåpen, opplyser politiet i Innlandet.

– Våpenet ble funnet utendørs av en tilfeldig forbipasserende kvinne rundt en i uke etter drapet. Politiet ble umiddelbart varslet og rykket ut til funnstedet for å ta beslag i våpenet, som lå i en veikant flere kilometer fra åstedet, sier politiadvokat Christine Lundstein.

Politiet opplyser at våpenet var registrert på en person som nå er død.

Politiet har etterforsket hvem som har vært i besittelse av våpenet til ulike tidspunkter, og det er i den forbindelse personene er blitt pågrepet og varetektsfengslet.

To personer som har vært fengslet i saken, er nå sluppet fri.

14. mars ble 44 år gamle Bård André Spildrejordet funnet skutt og drept i en hytte i Nord-Odal i Innlandet.