Buckingham Palace søker kommunikasjonsassistent i lys av Kate Middleton-spekulasjonene

Prinse George, Kate, Prinsesse av Wales, Prinse Louis, Prinse William, Prinsesse Charlotte, kong Charles III og dronning Camilla.
Prinse George, Kate, Prinsesse av Wales, Prinse Louis, Prinse William, Prinsesse Charlotte, kong Charles III og dronning Camilla. Foto: Alastair Grant / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søknadsfristen er satt til 7. april.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag kveld avslørte Storbritannias prinsesse Kate at hun har fått kreft. I ukene før var lurte «alle» på hva som hadde skjedd med prinsessen da hun ikke hadde vist seg offentlig på lenge.

Konspirasjonsteoriene og ryktene har florert under emneknagger som «#Katespiracy» og «#KateGate», og det britiske kongehuset har blitt rent ned med pressehenvendelser.

Les mer om kongelig her!

I lys den store pågangen av pressehenvendelser den siste tiden, søker nå Buckingham Palace en kommunikasjonsassistent, ifølge Business Insider.

Vil jobbe med kong Charles’ mediestrategi

Det er usikkert når stillingsannonsen ble publisert, men søknadsfristen er satt til 7. april.

I annonsen står det at man i tillegg til å svare på mediehenvendelser, vil få i oppgave å lage innhold som artikler og sosiale medier-oppdateringer.

Man må kunne jobbe 37,5 timer i uken til en årslønn på 347.000 norske kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden stillingen skal være stasjonert ved Buckingham Palace betyr det at deres ansvar sannsynligvis vil inkludere å jobbe med kong Charles’ mediestrategi. I januar avslørte kongehuset at Charles hadde blitt diagnostisert med kreft etter å ha gjennomgått behandling for en forstørret prostata. Man vet fortsatt ikke hvilken type kreft det er snakk om, bare at det ikke var prostatakreft.

Se video: Kong Charles spøker med journalistene

Prinsesse Kate: – Kom som et sjokk

På grunn av kreften er kong Charles i likhet med svigerdatteren prinsesse Kate sykmeldt.

I januar gjennomgikk Kate en stor operasjon i London, og på det tidspunktet trodde legene at hun ikke hadde kreft. Undersøkelser i etterkant av operasjonen viste imidlertid at det var kreft, opplyser hun. Prinsessen er nå i starten av cellegiftbehandling.

– Dette kom selvfølgelig som et stort sjokk, og William og jeg har gjort alt vi kan for å bearbeide og håndtere dette privat for barnas skyld, sier Kate i en video hun har publisert i sosiale medier.

– Det har vært utrolig krevende måneder for hele familien, men jeg har et fantastisk helseapparat som tar godt vare på meg, sier 42-åringen.