Nordås og Svela tok EM-kravet i Spania – svarte om forholdet til Gjert Ingebrigtsen

Narve Gilje Nordås (t.v.) vant 1500-meteren i Spania.
Narve Gilje Nordås (t.v.) vant 1500-meteren i Spania. Foto: Sergio Mateo / Sportmedia.es / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Narve Gilje Nordås gikk seirende ut av 1500-meteren i spanske Huelva, mens Per Svela løp inn til 4.-plass på 5000-meteren. Tidene sikret begge plass i EM.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordås vinnerløp klokket inn på 3.34,11. Dermed klarte 26-åringen EM-kravet som lyder 3.36,00 på distansen.

OL-kravet er imidlertid på 3.33,50.

Nordås har vært i Spania sammen med løpskameraten Per Svela den siste tiden, og planen var at han skulle opprinnelig skulle løpe 5000 meter sammen med Svela.

De planene ble i siste sekund endret. Tidligere tirsdag formiddag ble det skjent at han sto oppført på både 1500 meter og 5000 meter.

På 5000-meteren fungerte Nordås nærmest som en hare for treningskompis Svela, som løp inn til 4.-plass med tiden 13.19,84, noe som også er under EM-kravet på 13.20,00. Nordås ga seg etter 4000 meter.

– Det føles godt, det var målet og det er godt å være ferdig med. Nå kan man slappe av, sa Svela til TV 2.

– Uskyldig til han er dømt

Det har stormet rundt de norske mellomdistanseløperne etter at det mandag ble kjent at Sevla og Nordås' friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen, far til Filip Ingebrigtsen og de andre løpebrødrene, er tiltalt for mishandling i nære relasjoner mot ett familiemedlem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter 5000-meteren ble Svela spurt av VG om forholdet til trener Gjert Ingebrigtsen.

– Det (saken) ønsker jeg ikke kommentere. I dag skal det handle det om skjer på banen. Jeg forholder meg som jeg gjør til vanlig i Norge – at han er uskyldig til han er dømt.

Nordås svarte også kort om situasjonen rundt treneren.

– Man klarer å holde fokus på springingen, man prøver bare å stenge det ute. Det er trist sak for alle parter. Men tiltale er tiltale, dom er dom, sa han til de norske mediene i Spania.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lav profil

Mette Yvonne Larsen kom med følgende melding før stevnet i Spania til Stavanger Aftenblad:

– På Filip sine vegne kan jeg si at det er å håpe at Gilje Nordås, gitt sakens utvikling, nå holder en meget lav profil.

Gjert Ingebrigtsen erkjenner ikke straffskyld. Nordås har enn så lenge ikke uttalt seg om saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Gamle Gjert-klipp sprer seg på sosiale medier

Filip Ingebrigtsen var ikke i nærheten av noen av kravene til de to mesterskapene denne sommeren. Sandnes-gutten endte til slutt på 12.-plass på 5000-meteren med tiden 3.38,91.

– Det var bra. Jeg er egentlig godt fornøyd. Jeg hadde et mål om å gjennomføre et bra løp. Det synes jeg at jeg fikk til, sa Filip Ingebrigtsen til TV 2.

– OL-kravet siden det nye rankingsystemet kom, har blitt veldig tøft. Det er klart at man må ha litt klaff for å springe det. Jeg håper det er innen rekkevidde innen en måned, fortsatte han.