Pedersen kalte Brann-fansen for idioter

Kvalifiseringskampen mellom Brann og Mjøndalen på Brann stadion søndag endte uavgjort. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.

Brann ble møtt med pipekonsert etter å ha spilt 1-1 hjemme mot Mjøndalen i kvalifiseringen til eliteserien. Det likte ikke angriperen Marcus Pedersen.

Resultatet innbyr til et spennende og nervepirrende returoppgjør på Nedre Eiker onsdag. Men hjemmefansen hadde håpet på et langt tryggere utgangspunkt etter første kamp.

Da lagene gikk av banen ble de møtt med en høylytt pipekonsert fra skuffede hjemmesupportere.

– Jeg ble litt irritert etter kampen. Folk var idioter, sa en skuffet Pedersen om reaksjonen Brann-spillerne ble møtt med.

– Jeg skjønner frustrasjonen deres når vi spiller slik som i dag, men de må kunne oppføre seg, fulgte han opp til NTB.

Men i likhet med supporterne var han skuffet over søndagens kamp.

– Det fungerte ikke for meg i dag. Vi må spille annerledes og tørre mer om vi skal vinne borte.

Skal analysere

Brann klarte å redde seg fra direkte nedrykk fra eliteserien med seier i de to siste serierundene. På forhånd var laget en klar favoritt i dobbeltkampen mot Mjøndalen, men det var de brunkledde gjestene som tok ledelsen etter 37 minutter i Bergen.

Det gjorde de da vertenes Amin Askar taklet ballen fra dødlinjen og inn i banen. Ballen havnet hos Vamouti Diomande, som fyrte av et lavt skudd fra 20 meters hold. Skuddet var langt fra utakbart, men Branns reservekeeper Øystein Øvretveit måtte se ballen gå forbi seg og inn til 0-1.

Brann-trener Rikard Norling var ikke spesielt lysten på å kommentere det som skjedde før baklengsmålet.

– Alle så hva som skjedde. Det er ingen vits i gå videre innpå det, svarte svensken.

Norling var skuffet over lagets prestasjon, og varslet at han vil bruke god tid på å analysere kampen.

– Vi skulle selvsagt gjerne ha vunnet i dag. Men nå har vi i hvert fall et resultat å forholde oss til. Og så har vi en prestasjon vi må løfte, sa Norling.

Mjøndalen nærmest seier

Branns utligning kom ved innbytter Kasper Skaanes etter 53 minutter. Et godt innlegg fra Andreas Vindheim ble ikke ordentlig klarert. I stedet landet ballen hos Skaanes, som fikk presset ballen forbi flere forsvarere og i mål via stolpen.

Flertallet av de 14.225 tilskuere trakk da et lettelsens sukk. Brann hadde hatt et par gode sjanser før pause, men spillmessig imponerte de ingen. Størst var muligheten Marcus Pedersen fikk like før pause, men keeper Ivar Andreas Forn fikk på utsøkt vis avverget det harde volleyskuddet.

Etter utligningen klarte Brann aldri å sette et ordentlig trykk på gjestene. Mjøndalen, som startet kampen med et høyt press, var helt på høyde, og hadde også et par muligheter til å stikke av med seieren.

– Utover i annen omgang synes jeg vi er nærmest seieren. Om noen tror vi feirer nå tar de feil, men vi er fornøyd med jobben. Nå har vi et godt utgangspunkt. Dette var noe av det beste vi kunne håpe på å få med oss, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Med 1-1 på bortebane har serietreeren i årets 1. divisjon skaffet seg et godt utgangspunkt før onsdagens avgjørende oppgjør.