Stang om IOK-kravene: – Sånn er det ikke i Norge

IKKE FORNØYD: Fabian Stang er lite begeistret for IOKs krav til OL-arrangørene i 2022. Foto: NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Fabian Stang er lite begeistret for IOKs krav til OL-arrangørene i 2022. Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo-ordfører Fabian Stang mener IOKs krav gir inntrykk av at den olympiske idé har gått helt av hengslene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den internasjonale olympiske komité (IOK) sine krav og spesifikasjoner til Oslo som OL-arrangør, som VG presenterte onsdag, får Oslo-ordfører Fabian Stang (H) til å reagere.

Blant annet forlanger IOK-medlemmene å få møte Kong Harald før åpningsseremonien. Etterpå skal de ha cocktailmottakelse, hvor drinkene skal betales av Kongehuset eller eventuelt den norske OL-komiteen.

– Kongen inviterer de han vil

– Det gir et inntrykk av at den olympiske idé er gått helt av hengslene. Og det er vi veldig opptatt av å være med på å få tilbake på sporet igjen. I Norge har vi god tradisjon for at kongen inviterer de han vil, og man inviterer seg ikke selv til kongen. Man har heller ikke egne kjørefelt eller den type ting, sier ordfører i Oslo, Fabian Stang til TV 2.

IOK-medlemmene forlanger også at det opprettes egne OL-felt på alle veier hvor IOK-toppene ferdes, at trafikklys tilpasses slik at OL-trafikken blir prioritert, og at det er egne innganger for IOK-medlemmene på flyplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krav: IOK krever party med Kongen og egne OL-filer på motorveien

– Bortskjemte

Videre skal det være kontinuerlig tilgang på mat og drikke av høy kvalitet, og barene på IOK-hotellene må være oppe ekstra sent.

– Dette er en manual som tydeligvis har utviklet seg over tid for noen litt bortskjemte noen. Og da er det vår oppgave å fortelle dem at sånn at det ikke i Norge. Denne type krav vil ikke bli innfridd her, sier Stang.

Les også: Sp-profil snur fra nei til ja i partiets drakamp om Oslo-OL

Synes synd på tilhengerne

Fremskrittspartiets nestleder, Per Sandberg, kaller IOKs krav meningsløse.

– Det første som slo meg da jeg fikk se denne listen i dag, 7000 sider med spesifikke krav, er at jeg nærmest synes synd i tilhengerne av Oslo2022 som skal slåss imot IOC på denne måten, sier Sandberg til TV 2.

Finansminister Siv Jensen måpte da hun fikk se BI-studentene stemme over OL-spørsmålet på oppfordring fra CNN-profil Richard Quest onsdag. Se reaksjonen her: