Kylling i Norge har lavest antibiotikaresistens i Europa
Forekomsten av antibiotikaresistente bakterier i kylling er mange ganger høyere i EU enn i Norge. Norske forbrukere trenger dermed ikke å bekymre seg, mener forskere.
Artikkelen fortsetter under annonsen
De nordiske landene, med Norge og Finland i spissen, har desidert minst resistens med liten eller ingen forekomst, melder Nationen.
Spania ligger i den motsatte enden av skalaen, med 90 prosent forekomst av resistens mot flere typer antibiotika, ifølge en oversikt fra European Food Safety Authority (EFSA).
Bakgrunn: Syv av ti kyllingfileter har resistente bakterier
Forsker Anne Margrethe Urdahl ved Veterinærinstituttet sier situasjonen er langt gunstigere i Norge enn i så godt som alle andre land.
– Norge og andre land i Norden er i en unik situasjon. Vi har lite resistens. Det blir også brukt mye mindre av medikamenter. Det er svært gunstig, sier Urdahl til avisen.
Les også: Høie og Listhaug til kamp mot antibiotikaresistens