Kylling i Norge har lavest antibiotikaresistens i Europa

Norge er blant landene som har desidert minst resistente bakterier i kylling, ifølge en oversikt fra European Food Safety Authority (EFSA). Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Norge er blant landene som har desidert minst resistente bakterier i kylling, ifølge en oversikt fra European Food Safety Authority (EFSA). Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forekomsten av antibiotikaresistente bakterier i kylling er mange ganger høyere i EU enn i Norge. Norske forbrukere trenger dermed ikke å bekymre seg, mener forskere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nordiske landene, med Norge og Finland i spissen, har desidert minst resistens med liten eller ingen forekomst, melder Nationen.

Spania ligger i den motsatte enden av skalaen, med 90 prosent forekomst av resistens mot flere typer antibiotika, ifølge en oversikt fra European Food Safety Authority (EFSA).

Bakgrunn: Syv av ti kyllingfileter har resistente bakterier

Forsker Anne Margrethe Urdahl ved Veterinærinstituttet sier situasjonen er langt gunstigere i Norge enn i så godt som alle andre land.

– Norge og andre land i Norden er i en unik situasjon. Vi har lite resistens. Det blir også brukt mye mindre av medikamenter. Det er svært gunstig, sier Urdahl til avisen.

Les også: Høie og Listhaug til kamp mot antibiotikaresistens