Tybring-Gjedde: - En skam for NRK

Artikkelen fortsetter under annonsen

Christian Tybring-Gjedde (Frp) nådeløs etter Åkesson-intervju på Skavlan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde går hardt ut mot Fredrik Skavlans intervju med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson, melder Dagbladet.

Fredag kveld skrev Tybring-Gjedde følgende på sin Facebook-side:

– Skavlans trakassering av SD-leder Jimmie Åkesson i kveldens program var en skam for NRK.

Les også: Tybring-Gjedde: – Dette angriper demokratiet

– Unnskyld Sverige

Åkesson, som har vært sykemeldt siden i fjor høst, ble i programmet spurt om han vil benytte anledningen til å felle den sittende svenske regjeringen når han er tilbake som partileder neste uke.

Frp-politikeren mener Skavlans behandling av Åkesson var respektløs.

– Skavlans respektløse behandling av sin langtidssykemeldte gjest var en studie i vulgær elitistisk propagandajournalistikk. Unnskyld Sverige, skriver han.

Les også: Tybring-Gjedde spår at Erna kan bli felt

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heftig debatt

I forkant av Skavlan-innspillingen denne uka ble det heftig debattert om det var rett å invitere Åkesson til programmet.

– En opptreden hos Skavlan innebærer at man blir møtt med en ganske sympatisk tone, og får anledning til å fortelle sin historie. Åkesson kommer trolig til å fortelle hvordan utbrentheten har forandret ham, uten å få altfor nærgående spørsmål i retur, sier statsviter Anders Sannerstedt ved Lunds universitet ifølge NTB.

Også på sosiale medier har SVT fått kritikk for at Sverigedemokraternas leder slipper til på talkshowet.

– Da Stefan Löfven var med, så fikk vi kritikk for det. Det samme skjedde med Carl Bildt, sier SVTs programdirektør Robert Olsson ifølge NTB.

Støtter Skavlan

En av dem som støtter Skavlan er Arbeiderpartiets Raymond Johansen. Etter programmet fredag kveld skrev han følgende på sin Facebook-side:

Glitrende Fredrik Skavlan i praten med lederen av Sverige demokratene Jimmy Åkeson. Et lærerstykke i moderne kritisk journalistikk. Hele oppbyggingen fra en personlig fortelling om depresjon og fortvilelse til knallhard utfordring om virkningen av hatretorikken til Sverigedemokratene. Takk til Skavlan!