Barnelege tok til tårer i Sebastians bisettelse

Artikkelen fortsetter under annonsen

Legen som har behandlet ti måneder gamle Sebastian, klarte ikke å holde tårene tilbake da hun talte i den lille guttens bisettelse i Kristiansund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti måneder gamle Sebastian Gils Ødegaard ble bisatt fra Kirkelandet kirke i Kristiansund fredag. Den kronisk syke gutten døde søndag 22. februar, etter å ha blitt forsøkt fraktet i helikopter fra Kristiansund til St. Olavs hospital i Trondheim. I etterkant av dette har flere fremmet kraftig kritikk mot helsevesenet fordi lokalsykehuset i Kristiansund hadde helgestengt barneavdelingen for å spare penger.

I bisettelsen talte Anna Owczarz, som var guttens lege.

– Han hadde så mange småkriser, men alt gikk over – inntil den helgen. Den ble for tøff for ham. Og den ble for tøff for oss alle. Nå er hele Norge samlet i sorgen over Sebastian. Han blir aldri glemt, sa legen i kirken.

Tidligere har hun gått kraftig til angrep på helseminister Bent Høie (H), som hun mener står ansvarlig for dødsfallet gjennom å ha godkjent helgestengningen.

Det er ikke kjent om helgestengningen spilte inn da den lille gutten døde, men saken undersøkes av Helsetilsynet – i tillegg til at politiet gjør etterforskning.

Se barnelegens tale her: