Det politiske flertallet befester sin posisjon i ny måling

Frp gjør sin sterkeste måling siden valget i en ny måling. Foto: NTB scanpix.
Frp gjør sin sterkeste måling siden valget i en ny måling. Foto: NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre og Frp får like mange stortingsmandater som ved valget, og trass tilbakegang for KrF og Venstre, er det fortsatt solid flertall for regjeringen og støttepartiene i en fersk meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens flertallskonstellasjon i Stortinget står seg godt i den siste meningsmålingen Respons har gjort for Aftenposten og Bergens Tidende.

Det får Erna Solberg og Siv Jensen til å fastslå overfor Aftenposten at «velgerne liker det vi gjør».

– Det mest overraskende med denne målingen er at den ligger slående nært valgresultatet fra forrige høst. Dette har regjeringen all grunn til å være veldig fornøyd med, sier valgforsker Anders Todal Jenssen.

Høyre og Fremskrittspartiet går fram henholdsvis 1 og 1,1 prosentpoeng til 26,4 og 15,8 prosent fra forrige måling.

Det er så tett opp til valgresultatet at avvikene ikke får betydning for mandatfordelingen. KrF og Venstre ligger an til å miste hvert sitt mandat, med en oppslutning på 5 (-0,5) og 4,4 (-0,1) prosent.

Regjeringspartiene og støttepartiene får dermed til sammen 94 mandater, mens de rødgrønne og Miljøpartiet De Grønne står igjen med de resterende 75 (74+1).

Ap er fortsatt landets største parti med 34,2 prosent (-0,6). Sp, SV og MDG får henholdsvis 5,5 (+0,4), 4,1 (-1) og 3,2 (-0,1) prosent.